Solio Ulei din seminte de mac (100ml)

Solio Ulei din seminte de mac (100ml)

Solio Ulei din seminte de mac (100ml)

Acest produs nu este comercializat de nici unul dintre partenerii noştri. Vă rugăm să alegeți din produsele de mai jos.

Alte produse cu caracteristici asemănătoare

Alte produse Solio: Solio Ulei

Solaris Ulei de migdale dulci (100ml) Ulei 18,73 RON Solaris Ulei de migdale dulci (100ml) Solaris Ulei din seminte de armurariu (100ml) Ulei 23,88 RON Solaris Ulei din seminte de armurariu (100ml) Solaris Ulei de nuci Marasca (100ml) Ulei 22,47 RON Solaris Ulei de nuci Marasca (100ml) Solaris Ulei de cocos (100ml) Ulei 18,87 RON Solaris Ulei de cocos (100ml)
Descrierea produsului
Capacitate 100 ml

Ați găsit greşeli în descrierea produsului? Vă rugăm să ne trimiteți o notificare!

Descriere ProdusUlei presat la rece din seminte de mac. In general se crede ca macul provine din Asia de Vest desi s-a sugerat o origine vest-mediteraneana. In orice caz macul se cultiva in Europa inca din neolitic este probabil una din primele plante cultivate de om in aceasta regiune. Numele „ papaver „este numele latinesc al macului. Numele speciei „ somniferum „se refera la proprietatile narcotice ale opiului. Numele arab al macului „ abu an-num inseamna „ tatal somnului . Macul a fost cultivat din timpuri antice pentru semintele sale bogate in ulei si opiumul ce rezulta din latexul obtinut prin incizia capsulelor inca verzi. Macul apare mentionat in „ Iliada si „ Odiseea . Pe langa mac Homer mentioneaza multe alte plante comestibile cele mai frecvente referiri se fac la masline si ceapa. Mai apare si o planta numita „ selinonpe care traducatorii o identifica drept telina sau patrunjel si o planta enigmatica „ molyfolosita ca protectie impotriva magiei malefice. „ Moly poate insemna usturoi sau o ruda a acestuia. Puterile narcotice si analgezice ale opiului erau bine cunoscute medicinei antice grecesti. Cu toate acestea opiul ca drog ilegal care creaza dependenta este un fenomen relativ recent in Europa. Anticii apreciau macul pentru uleiul obtinut din semintele sale. Acestea mai erau folosite si pentru bomboanele cu miere sau prajituri deseori impreuna cu migdalele sau susanul pentru a se obtine produse asemanatoare cu baclavaua greceasca. Aceste dulciuri erau de multe ori usor piperate – o caracteristica a bucatariei mediteraneene antice. Din punct de vedere  nutritional  uleiul de mac   are o compozitie de acizi grasi cu 73% acid linoleic 10% acid palmitic 13% acid oleic.   Uleiul   de  mac   presat la rece fiind utilizat in scopuri alimentare fara a se rafina in salate si uleiuri de gatit si ca material brut pentru fabricarea margarinei dar si in industria vopselelor cosmeticelor.  

Astazi uleiul de mac este o specialitate neobisnuita si se produce numai in cantitati mici de cele mai multe ori este obtinut prin presare la rece si de o calitate potrivita pentru salate. Cultivatorii de mac din Europa de vest se confrunta cu numeroase restrictii menite a impiedica producerea de opiu. In Europa semintele de mac sunt in general folosite pentru produsele de cofetarie la fel ca susanul si cernusca in Orientul Apropiat. Umpluturile pe baza de mac se pot uneori gasi in croissant-uri si in desertul traditional austriac strudelul. Un alt exemplu ar fi „ Knodel reteta germana de galuste cu drojdie fierte la aburi umplute cu gem foarte concentrat de prune si servite cu zahar pudra seminte de mac pisate si unt topit. In Asia macul este intens cultivat mai putin in scopuri culinare ci pentru productia de opiu. De fapt celebrul „ triunghi de aur localizat la frontiera dintre Thailanda Burma si Laos este una din principalele zone de productie pentru ca la altitudine mai mare creste productia de alcaloid. In afara comunitatilor cu traditie indelungata in fumatul de opiu acesta a avut consecinte fatale atat in Vietnam cat si in China. In Asia semintele de mac pisate sunt un agent de ingrosare obisnuit in bucataria in stil Moghul din India de nord o varietate speciala alb-crem a fost creata pentru sosurile deschise la culoare. Bucataria din Bengal (nord-estul Indiei) foloseste deseori macul care se armonizeaza perfect cu stilul culinar delicat aromat. Gustul macului este indragit si de japonezi care-l folosesc pentru mancarurile subtil condimentate tipice Japoniei. Amestecul japonez de condimente „ shichimi togarashi contine seminte de mac. NOTA.   Uleiurile presate la rece   trebuie conservate in intuneric si la rece (in partea de jos a frigiderului) pentru a permite pastrarea aromei acestor uleiuri bogate in acizi grasi nesaturati. Se consuma in cel mult 12 luni.


Denumiri similare la Ulei Solio Ulei din seminte de mac (100ml): Ulei din seminte de mac 100 ml, Uleidinsemintedemac100ml, Ulei din seminte de mac (100 ml)


Galerie

Păreri

Prețurile și informațiile de pe paginile noastre sunt furnizate de magazinele partenere și au caracter informativ, unele erori pot apărea. Imaginile produselor au caracter informativ, uneori pot include niște accesorii care nu sunt mereu incluse în pachetul de baza. Informațiile aferente produsului (imagine, descriere, preț) se pot schimba fără notificare prealabilă. Compari.ro nu își asumă responsabilitate pentru eventualele greșeli.