Crudolio Ulei de camelina (250ml)

Crudolio Ulei de camelina (250ml)

Crudolio Ulei de camelina (250ml)

Acest produs nu este comercializat de nici unul dintre partenerii noştri. Vă rugăm să alegeți din produsele de mai jos.

Alte produse cu caracteristici asemănătoare

Alte produse Crudolio: Crudolio Ulei

Solaris Ulei din seminte dovleac Marasca (250ml) Ulei 48,35 RON Solaris Ulei din seminte dovleac Marasca (250ml) Solaris Ulei de migdale dulci (250ml) Ulei 39,25 RON Solaris Ulei de migdale dulci (250ml) Solaris Ulei de nuci Marasca (250ml) Ulei 51,19 RON Solaris Ulei de nuci Marasca (250ml) Solaris Ulei din seminte de in (250ml) Ulei 23,88 RON Solaris Ulei din seminte de in (250ml)
Descrierea produsului
Capacitate 250 ml

Ați găsit greşeli în descrierea produsului? Vă rugăm să ne trimiteți o notificare!

Ulei de Camelina 250 ml 
Ulei din seminte de camelina presate la rece si filtrat fara aditivi din culturi certificate biologic. Presat la rece la temperaturi sub 27° C.
 
Valori nutritionale   / 100 g produs:
Valoare energetica            897 8 cal
Grasimi totLE:                                      99.65 g
Din care saturate:                9 42 g
Polinesaturate:                    53 g
Mononesaturate:                  37 g
Acizi trans:                                                  < 0.03
Acid Omega 6:                                    13 - 20 g
Acid Omega 3:                                    30 - 39 g
Proteie:                                  0.21 g
Carbohidrati:                                          0.04 g
Vitamina E:                                                  44.6 mg
 
A se pastra la loc uscat si rece ferit de razele soarelui.

Producator: Joe& CO ltd. Italia?
 
Camelina (Camelina sativa) numita popular si lubit in fals sau oul inului este una dintre cele mai vechi plante cultivate. Originile sale se pierd î n era neolitica. Camelina a aparut î n Europa de est si sud-vestul Asiei. Sapaturile arheologice au aratat ca aceasta planta a fost cultivata î nca din epoca bronzului si fierului î n special î n estul si sudul Europei. Uleiul din seminte de camelina presat la rece din seminte provenite din culturi certificate biologic este similar uleiului de in fiind o sursa importanta de acizi grasi esentiali si un supliment de vitamina naturala E.
DE CE ESTE ULEIUL DE CAMELINA MAI BUN DECÂ T ALTE ULEIURI CARE CONTIN ACIZI GRASI OMEGA Semintele de camelina contin 28-42% ulei cu maximum de beneficii datorate acizilor grasi nesaturati (pâ na la 91%) din care acizii grasi polinesaturati Omega 3 reprezinta aproximativ 40% iar cei Omega 6 20%. Ca ulei comestibil este foarte apreciat pentru beneficiile sale si echilibrul optim dintre acizii grasi saturati si cei nesaturati î n special a continutului ridicat de acid alfa-linoleic (Omega 3). Acest acid apartine grupului de acizi pe care corpul uman nu î i poate sintetiza si trebuie obtinut din alimentatie. O lingura de ulei de camelina pe zi asigura necesarul de baza de acizi grasi pentru corpul uman. Acizii Omega 3 si Omega 6 joaca un rol important î n metabolismul grasimilor si al colesterolului – scad nivelul colesterolului î n sâ nge au actiune antiinflamatorie efect favorabil asupra compozitiei si a vaselor de sâ nge normalizeaza tensiunea arteriala stimuleaza sistemul imunitar. Acizii grasi reduc carcinogeneza si gestioneaza unele stagii de formare a metastazelor. Efectul inhibitor maxim î l are acidul linoleic (Omega 3) care este substanta de baza a uleiului de camelina.
CONTINUT RIDICAT DE VITAMINE ESENTIALE PENTRU STAREA DE BINE SI UN STIL DE VIATA SANATOS Uleiul de camelina contine cantitati î nsemnate de magneziu vitaminele E   A   D   C   beta caroten un complex puternic antioxidant. Continutul î n vitamina E a uleiului de camelina este mai mare decâ t a uleiului din seminte de in fructe de pin seminte de floarea soarelui. O lingura de ulei de camelina contine o cantitate de de vitamina E de 1 5 ori mai mare decâ t doza zilnica recomandata. Vitamina E este un puternic antioxidant cu importanta deosebita î n protectia celulelor î mpotriva radicalilor liberi cu efect asupra functiilor sexuale si reproductive joaca un rol important î n buna functionare a sistemului muscular a inimii si vaselor de sâ nge. Uleiul de camelina este de asemenea bogat î n substante biologice active – fosfolipide clorofila fitosteroli.
 
ULEIUL DE CAMELINA Î N GASTRONOMIE
Uleiul de camelina presat la rece este initial negru dar particulele negre dispar repede si uleiul ramâ ne de un galben palid. La fel ca si alte uleiuri vegetale din familia cruciferelor acest ulei are un gust usor picant dar nu neplacut. Datorita compozitiei echilibrate si valorilor nutritionale ridicate acest ulei este folosit de mult timp î n diete nutritionale si de catre adeptii stilului de viata vegetarian. Uleiul nerafinat de camelina are o aroma gustoasa usor picanta (asemanatoare hreanului). Pentru aceasta uleiul este folosit î nca din antichitate pentru asezonarea salatelor sosurilor servit alaturi de legume fierte sau pentru feluri de mâ ncare pe baza de cereale.
 
Uleiul este recomandat pentru prajire este stabil la temperaturi î nalte nu fumega si nu î si pierde mirosul si aroma la temperaturi ridicate. Trebuie doar sa retineti ca uleiul î ncalzit î si pierde majoritatea substantelor nutritive care sunt distruse de temperaturi ridicate.
 
U TILIZAREA ULEIULUI DE CAMELINA Î N SCOP TERAPEUTIC Uleiul de camelina se poate administra ca tratament sau preventiv câ te o lingura pe zi dimineata î nainte de micul dejun timp de 2-3 luni.


Denumiri similare la Ulei Crudolio Ulei de camelina (250ml): Ulei de camelina 250 ml, Uleidecamelina250ml, Ulei de camelina (250 ml)


Galerie

Păreri

Prețurile și informațiile de pe paginile noastre sunt furnizate de magazinele partenere și au caracter informativ, unele erori pot apărea. Imaginile produselor au caracter informativ, uneori pot include niște accesorii care nu sunt mereu incluse în pachetul de baza. Informațiile aferente produsului (imagine, descriere, preț) se pot schimba fără notificare prealabilă. Compari.ro nu își asumă responsabilitate pentru eventualele greșeli.